Saltar apartados

TRAÇAT I CONSTRUCCIÓ DE RELLOTGES DE SOL


Autor: Jorge Doménech Romá

Editorial: Editorial Aguaclara

Any de publicacion: 1990

ISBN: 84-86234-78-6

Ressenya:

El traçat i construcció dels rellotges de sol s'estudia com una de les moltes aplicacions de la Teoria d'Ombres, desenvolupada en l'assignatura de Geometria Descriptiva. El gnòmon il·luminat pels rajos solars origina el plànol horari. La situació del gnòmon respecte de la superfície que rep la seua ombra, així com les diferents tipologies de superfícies que configuren el quadrant, donen origen als diferents rellotges de sol.

La necessària restauració i rehabilitació de façanes en edificis històrics i singulars, en els quals poguera existir un rellotge de sol, tal vegada amb el gnòmon desviat, fa necessari que la tècnica del traçat i construcció dels diferents rellotges de sol no es perda com alguna cosa anacrònic. Seria contradictori, no saber posar en hora o corregir la desviació del gnòmon d'un vell rellotge de sol, per a una societat que té l'avanç tecnològic com una de les seues mostres d'identitat.

El llibre desenvolupa i exposa els principals traçats dels rellotges de sol.

 

Departament d'Expressió Gràfica, Composició i Projectes


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 36 54

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464