Saltar apartados
  • UA
  • DEGCP
  • LES ESGLÉSIES D'ALCOI; ELS SEUS ORÍGENS, DESTRUCCIÓ I REEDIFICACIÓN

LES ESGLÉSIES D'ALCOI; ELS SEUS ORÍGENS, DESTRUCCIÓ I REEDIFICACIÓN
Autor: DOMÉNECH ROMÁ, Jorge

Editor: DOMÉNECH ROMÁ, Jorge

Any de publicacion: 2014

ISBN: 978-84-616-3156-8

Dipòsit Legal: A92-2014

Pàgines: 324

Il·lustracions: 207

Idioma: castellà

Dimensions: 200 X 290 mm

Ressenya:

Aquest llibre és un estudi sobre les principals esglésies del casc històric d'Alcoi des d'una perspectiva múltiple: l'artística, l'arquitectònica, la testimonial, la sociològica i la històrica. S'analitzen els orígens d'aqueixos edificis, els fets històrics més rellevants amb ells relacionats, la seua confiscació i demolició durant la Guerra Civil, el procés del seu reedificación en la postguerra, els projectes arquitectònics de les reconstruccions, les biografies dels arquitectes autors dels projectes de reedificación, així com una abundant documentació administrativa de caràcter històric. En la part final del llibre se sintetitzen %u2212des de diferents punts de vista%u2212 les actituds de respecte o falta de respecte al patrimoni arquitectònic europeu al llarg dels segles XIX i XX. El llibre inclou un extens Annex Documental.

Les seues pàgines descriuen els principals fets del passat, relacionats directa o indirectament amb les esglésies de Santa María, Sant Agustín, Sant Mauro i Sant Francisco, i Sant Jordi. Aquests fets, són unes vegades molt llunyans en el temps, altres vegades pròxims; en ocasions són coneguts només parcialment, unes altres són totalment ignorats i inèdits. El text inclou i estudia també algunes circumstàncies tràgiques relacionades amb la Guerra Civil i la postguerra, especialment, la violència indiscriminada exercida sobre les persones i sobre els immobles. En les seues pàgines es ressalten sempre els valors cívics, humanitaris, de diàleg, de concòrdia, de reflexió, de respecte al patrimoni; així com la cultura de l'enteniment i de la no violència. El llarg període estudiat, que abasta des del segle XIII fins als nostres dies, permet una anàlisi global d'aqueixos edificis singulars i de les principals circumstàncies que sobre ells van incidir.

 

 

 

Departament d'Expressió Gràfica, Composició i Projectes


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 36 54

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464